Главно мени
Дома Совети Интервју По интервјуто


Нека секое интервју Ви биде искуство од кое можете нешто и да научите. Кога се ќе се заврши, поставете си ги на себе следниве прашања:

  • Што од сето тоа што го кажав изгледаше примамливо и интересно за работодавачот?
  • Дали добро ги претставив своите квалификации?
  • Дали пропуштив некои квалификации да ги споменам кои беа важни за самото интервју?
  • Дали бев премногу напнат?
  • Дали бев премногу опуштен?
  • Дали зборував премногу?
  • Дали премалку зборував?
  • Дали бев премногу самоверен или пак недоволно самоуверен?
  • Дали бев прикладно облечен?
  • Дали ефективно заврши интервјуто?

Доколку мислите дека успешно сте се претставиле во ред , но доколку мислите дека се направиле некои отстапки, направете список на одредени начини со кои би можеле да го подобрите вашето наредно интервју.

И запамтите со вежбање се постигнува соврштенство.

Доколку внимателно планирате и останете мотивирани можете добро да ги продадете вашите работни таленти, со тоа што ќе добиете работа која ќе ги користи вашите вештини и која е секако добро платена.

 
Статистика
Гледања на содржината : 209547
Присутни гости
Има 22 гости присутни